Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 25 of 54

Thread: This is a test of the new forum software

  1. #1
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Middletown, NJ
    Posts
    66
    Blog Entries
    2

    This is a test of the new forum software

    Hi. This is a test of the new forum software.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Nipmuc USA
    Posts
    12,264
    So far so good? I have been familiar with this version via the Civil War venue and also more recently Blade Forums.

    Let's look at attachments.
    Attached Images Attached Images      

  3. #3
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Nipmuc USA
    Posts
    12,264
    Quote Originally Posted by Glen C. View Post
    So far so good? I have been familiar with this version via the Civil War venue and also more recently Blade Forums.

    Let's look at attachments.
    Looks like the five per is still in place but the BMP went missing, or I am just not seeing it as a link for it.

    Great start though!!
    Attached Images Attached Images      
    Last edited by Glen C.; 05-01-2011 at 05:28 PM. Reason: adding existing attachments via dragging

  4. #4
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Nipmuc USA
    Posts
    12,264
    I like it, very cool and handy.
    Attached Images Attached Images      

  5. #5
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Nipmuc USA
    Posts
    12,264
    one more for other file types

    Sooo still a threshold on size for anything other than a jpeg, jpg, gif shrink pic routine. Got it.

    PDFS and other docs also at the 100kb

  6. #6
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Nipmuc USA
    Posts
    12,264
    Dragging old files is working but uploading new from my drive is now not working.

    It might just be me but my firewall is showing a huge incoming packet when trying to upload to SFI either from my drive or a website url, with nothing getting sent out to the server here.

    It could be just me?
    Attached Images Attached Images     

  7. #7
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    North East USA
    Posts
    3,089
    Blog Entries
    1
    Glen,

    I think the only option is to first upload the image to your own image gallery. Once in your gallery, it can be dropped in a thread or post.
    mark@swordforum.com

    ~ Hostem Hastarum Cuspidibus Salutemus ~

    "Those who beat their swords into plowshares usually end up plowing for those who don't."
    Benjamin Franklin

  8. #8
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Nipmuc USA
    Posts
    12,264
    Well, I was able to upload directly Sunday evening (all but the bowies and sabre above that were dragged) and not today (for whatever reason).

    I had also been poking around in adding images to a new gallery and as before, had maxed out that available space (for me). If there is a maximum on adding attachments at all, that might also be the cause but direct uploads (add files top right manage attachments page) were working Sunday.

    My pages and pages of attachments already onboard are also often appearing as just question marks instead of the thumbs themselves.

    I'll try from a different browser as well because I am curious what we look like in Mozilla and IE

    I can take some screenshots at some point if it would help.

    Yes, they were uploading to the gallery to then be dragged but are not uploading to the gallery today (for me)

    Cheers

    GC
    Last edited by Glen C.; 05-03-2011 at 05:01 PM. Reason: spelling clarification

  9. #9
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Nipmuc USA
    Posts
    12,264
    Screenshot of upload failure



    These are not large files but auto compression had also been working the other night.

    Fwiw
    Last edited by Glen C.; 05-03-2011 at 04:52 PM.

  10. #10
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Nipmuc USA
    Posts
    12,264
    chex Mozilla

    Well, it did work from Mozilla but wanted a plug in download. Maybe that is my Opera issue but it did work the other day. This did upload without needing to drag it down to the task bar.

    Cheers

    GC
    Attached Images Attached Images  

  11. #11
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    North East USA
    Posts
    3,089
    Blog Entries
    1
    have asked Ed to have a look at the wonky image hosting. Stay tuned....
    mark@swordforum.com

    ~ Hostem Hastarum Cuspidibus Salutemus ~

    "Those who beat their swords into plowshares usually end up plowing for those who don't."
    Benjamin Franklin

  12. #12
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Middletown, NJ
    Posts
    66
    Blog Entries
    2

    Ok let me upload a couple images as attachments.

    Ok
    Attached Images Attached Images  

  13. #13
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Middletown, NJ
    Posts
    66
    Blog Entries
    2

    Ok let me upload a picture to my picture gallery and then reference it from a comment

    Here is a link to the image:


  14. #14
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Middletown, NJ
    Posts
    66
    Blog Entries
    2

    Right now I'm using Firefox as my browser.

    Hi.

    Right now I'm using Firefox as my default browser. Is the problem involving Firefox? IE? Opera? I'm not seeing any problems but if the problem is happening with Opera user(s) then I can always install Opera and give it a go.

    I'm going to go ahead and test attachments using IE and Safari.

  15. #15
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Middletown, NJ
    Posts
    66
    Blog Entries
    2

    Testing adding an attachment using IE

    Ie:
    Attached Images Attached Images  

  16. #16
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Middletown, NJ
    Posts
    66
    Blog Entries
    2

    Testing with safari

    Testing uploading an attachment using Apple's Safari browser.
    Attached Images Attached Images  

  17. #17
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Middletown, NJ
    Posts
    66
    Blog Entries
    2
    Sorry but I'm not seeing a problem here.

  18. #18
    I'll give it a try via Firefox now, and Chrome when I am home...
    Attached Images Attached Images  

  19. #19
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Middletown, NJ
    Posts
    66
    Blog Entries
    2

    A couple things.

    There are a few different ways to upload a picture or attach one to a thread post/comment.

    1. Users have access to a 'picture gallery' or 'album' through their profile.

    a. click on "My Profile"
    b. left hand side of the window will show an "Albums" section. Click on the name of the Album
    c. on the toolbar you will see 'Upload Pictures', click on that.
    d. click on 'Add Files'
    e. click on 'Select Files'
    f. navigate to the appropriate directory, select the file desired and click on 'Open'
    g. repeat as necessary until all files are selected
    h. click on 'Upload Files'
    i. click on 'Done'
    j. you will now see the images you selected for upload across the top of the Album, now click on 'Save Changes'

    ... the image(s) are now permanently in your picture gallery or album

    To use in a thread post/comment simply left click on the image you want to reference:
    a. click on the image
    b. on the lower right hand side are two entries:
    b.1. Picture URL: This is the URL for that specific image that can be used in any application or copy and paste into the address bar of a browser.
    b.2. BB Code: This is the BBCode that can be used directly as-is in any post or comment. Just copy and paste it into what you are writing.

    like this:

    2. As an attachment you can simply:
    a. scroll down the edit window and click on 'Manage Attachments'
    b. click on 'Add Files'
    c. click on 'Browse'
    d. navigate to the appropriate directory, select the file desired and click on 'Open'
    f. click on 'Upload'
    g. click on 'Done'

    Name:  pic_4.jpg
Views: 47
Size:  3.1 KB

  20. #20
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Middletown, NJ
    Posts
    66
    Blog Entries
    2

    Fruit?

    Note: I'm using pictures of fruit as an example because I had these pictures easily available on my HD .... don't ask.

  21. #21
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    North East USA
    Posts
    3,089
    Blog Entries
    1
    ... Ed, I was just going to comment on your apparent obsession with fruit. But then thought 'never mind'.
    mark@swordforum.com

    ~ Hostem Hastarum Cuspidibus Salutemus ~

    "Those who beat their swords into plowshares usually end up plowing for those who don't."
    Benjamin Franklin

  22. #22
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Nipmuc USA
    Posts
    12,264
    The manage attachment page seems to be flipping back and forth. Is there a default account set up to check from the regular users side to make sure all the options are working? I know this was an issue with the albums (none listed as an option).

    Some I did attach last night never made my attachment gallery but did upload and post ?8^)~

  23. #23
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Nipmuc USA
    Posts
    12,264
    Note new attachments from last night (except the word doc) not hitting my attachment pages. I know i have a mess of them. Single upload worked in Opera on the new uploader but not multiples. IE was not taking them at all for me on the new option but probaly works with the basic option now added to the old way.

    Will this attach as a single? Nope not on the new waythis time. Nope, not with the basic uploader either that sat and spun for awhile

    I am on dial up, maybe that is it. It was though working like a charm Sunday (for me)


    The singles seem working in an intermittent fashion as you can see the system did take the single before trying to add more in a second batch. This was an Opera screenshot but I don't think browsers is the problem (Dale mentioned a "bubble" problem last night elsewhere).

    Cheers

    Glen

  24. #24
    Chrome and attempting multiples from my hard drive.
    Attached Images Attached Images      

  25. #25
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Nipmuc USA
    Posts
    12,264
    I guess I'm just special then. I have screenshots of trying on IE and failing.

Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •